Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stropem prokapávající voda doslova změní život mladé Syd (Radha Mitchell), naivní a ctižádostivé asistentce redaktora slavného newyorského fotografického časopisu. Kvůli ní zazvoní u své sousedky, kdysi slavné umělecké fotografky Lucy Berliner (Ally Sheedy). Na heroinu závislá Lucy žije se svojí milenkou Gretou (Patricia Clarkson), bývalou Fassbinderovou dvorní herečkou, v bizardním světě party a drog... (Pohrobek)

(více)

Recenze (32)

lena60 

všechny recenze uživatele

Po delší době jeden z filmů s lesbickou tématikou, při jehož sledování se mi neotvírala kudla v kapse. Přirozený, bez nejapného žertování, přehnaného vyzdvihování "jinakosti" hlavních představitelek, vztyčování duhových vlajek a jiných podobných rozčilujících vycpávek. Plné hodnocení nedávám z úplného přesvědčení o dokonalosti filmu, spíš se v něm odráží vděčnost a chuť režisérce za vznik Vrcholného umění poděkovat . ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

High art? To jistě ne. Jen pseudoartová hromádka scénáristického neštěstí, v iritujícím vedení nesympatických figurantů z hollywoodské periferie a námětem falešným jak vyumělkovaná imprese v otisklé titulní fotografii. Očekávané nekrologické finále už nemohlo být více nemohoucí a snímek tak pasovalo mezi druh, jehož přemnožení by mou posedlost filmem zaměnilo v etapu večerního pletení ponožek - možná mnohem méně povznášející zábavě, při které však nehrozí fyzická nevolnost, kterou mi zde přivodila Patricia Clarkson. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje několik zásadních důvodů k tomu, aby se mi nelíbil: Nemám rád filmy z drogama nasáklýho prostředí, nemám rád filmy odehrávající se ve světě kterej je reálnej a přitom cíleně (a nereálně) nehezkej, nemám rád Ally Sheedyovou a Patricia Clarksonová se mi vyloženě hnusila, i když musím uznat, že tu permanentně zmatlanou skopčáckou vopici zahrála výborně. A ještě bych měl pár výhrad, jako např. vztah mezi Syd a Lucy mohl mít trochu větší grády (o odhalenejch kůzlat), zamrzela i mírná ztráta tempa vyprávění a trochu překotný konec. Takhle to vypadá, že jenom kritizuju, ale přes to všechno je to kupodivu film, kterej rozhodně stojí za zhlídnutí. Většina scén má v sobě neutálý napětí a ani se v nich nemusí nic moc zásadního dít, herečky hrajou výborně a celej film má takovou zvláštní až mrazivou atmosféru. Mimochodem chlapi jsou v tomhle filmu na vedlejší koleji (maximálně přicmrdávaj) a rejžuje to taky ženská. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Na fotky Lucy Berliner by som sa pozeral dnes a denne. Na Radhu Mitchell tiež, Ally Sheedy beriem za kamarátku. A Patriciu Clarkson musíme zachrániť - hoc verím, že pán Fassbinder jej dal zabrať a bude to fuška ! LOVE HURTS ! P.S. Radha je kombináciou dvoch Emmanuell - Mrs. Polanskej / Seigner / a Béart. P.P.S. Číslo 5 fakt žije. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z řídkých filmů zpracovávajících lásku mezi ženami ne jako něco abnormálního. Obrazově vynikající, velmi vkusný snímek o probuzení jiné lásky, o přitažlivosti i svůdnosti tak fascinujícího vyššího kulturního prostředí New Yorku. Věrohodný herecký výkon Ally Sheedy v roli dívky, která se hledá a snad i najde. Vše korunováno a doprovázeno dráždivými náběhy milostných scén. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • The New York Times pochválil herecké výkony, ale vyjadril názor, že koniec je filmu len "vymyslenou nevyhnutnosťou". (Arsenal83)
  • Postava Lucy je založena na životě a díle Nan Goldin, známé fotografce zachycující život mladých lidí, jehož součástí byly drogy a sexuální experimenty. (HellFire)
  • Film mal premiéru 21. januára 1998 na festivale Sundance, kde sa mu dostalo nadšeného prijatia. (Arsenal83)

Reklama

Reklama